Vroege ejaculatie tijdens seks, hoe vervelend is dit?

Waarschijnlijk is het iedere man weleens overkomen. Je hebt een romantische avond met een leuke vrouw. Misschien je vaste vriendin, of misschien een one night stand. Jullie zijn allebei ‘in the mood’. De kleding gaat uit en de avond verplaatst zich naar de slaapkamer. Na wat voorspel ben je al behoorlijk opgewonden geraakt. Maar toch verwacht je niet dat je orgasme al zo snel komt. Heb jij een man die last heeft van te snel klaarkomen? Lees dan snel verder.

Wat doet dit met een man?

Veel mannen zien het voortijdig klaarkomen als ‘falen’. Het beeld wat in de maatschappij overheerst is dat je als man een vrouw moet kunnen pleasen. Het wordt als stoer en mannelijk gezien als je een vrijpartij lang kunt volhouden. Wanneer dit dan misloopt, kan dit een flinke deuk in het zelfvertrouwen van de man veroorzaken.

Gek genoeg zorgt dit vaak voor een vervelende vicieuze cirkel waar je moeilijk uitkomt. Er ontwikkelt zich een soort faalangst. Bij iedere volgende keer met een vrouw, zal de man bang zijn om weer snel een orgasme te krijgen. Wanneer deze gedachten tijdens de vrijpartij overheersen, is de kans juist groot dat het nog een keer gebeurt.

Wat kun je er aan doen?

Het is dus belangrijk om naar manieren te kijken om de cirkel te doorbreken. Praat erover met je bedpartner. Laat je geruststellen. De vrouw zal er waarschijnlijk geen enkel probleem mee hebben. Het kan iedereen overkomen. Door het bespreekbaar te maken zal de man gerustgesteld worden waardoor het zelfvertrouwen zal herstellen en toenemen.

En dit verkleint de kans dat het nog een keer zal gebeuren. Dit is vooral makkelijker wanneer het een vaste vriendin of bedpartner betreft. Bij een one night stand is het aan te raden om zo snel mogelijk weer seks te hebben met iemand, zodat de herinnering niet te lang door je hoofd blijft rondspoken. Succes met deze tips!